Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Liam adatlapja

2022-04-23

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / Racekeverék / mix
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / Colorzsemle / beige
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Size35 - 40 cm
 • Született / Geboren / Born2020-04-01
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2022-04-23
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

Kaptunk egy hívást egy megfoghatatlan, embertől elvadult kutyusról, aki a Kisréti tanyáknál kóborolt. Délelőtt vittük ki a csapdát és délutánra sikerült is belecsalni a jobb sorsra érdemes kutyust. Az, hogy retteg, az nem kifejezés. Ha nehezen is, de sikerült rátennünk a pórázt, viszont ezzel csak azt értük el, hogy teljesen besokkolt. Egy szállítóboxba kellett becsalnunk és csak így sikerült bevinnünk az új lakhelyére.

Első naptól kezdve megadó, belenyugvó hozzáállást mutat, soha nem volt agresszív és soha nem harapott, de még sok időre, szeretetre és türelemre  lesz szüksége, hogy teljesen kinyíljon felénk. A pórázon való sétálást még gyakorolni kell. Hisztis. Akiket jól ismer, azok ölbe tudják venni, de ha állva vesszük fel, még sokszor befeszül és leugrik az ölünkből. Ha leülünk, akkor nyugodtabb. Pedig láthatóan és érezhetően is vágyja a szeretetet és az ember közelségét, nagyon szeretne kapcsolatot teremteni, csóvál, de sajnos a félelmét egyelőre nem sikerült legyőznie. Ha megijed, akkor beszalad a kutyaházba.

Tudni kell róla, hogy kenneljében mindent lerág magáról. Ivartalanítás után a gallért minden nap lerágta magáról. A rajta hagyott nyakörvet szintúgy. Érdekes módon sétán azonban nem próbálja meg elrágni a pórázt vagy a nyakörvet. Dolgozunk vele. 
FRISSÍTÉS: Bőrpromlémáját Alphaderm spray-vel és antibiotikummal kezeljük. 2023.01.19-én jobb hátsó lábán sérülés miatt eltávolították az egyik körmöt. 

2022.05.16-án elvégzett szívféregtesztjének eredménye: negatív.

History

An extremely scared dog was reported to us who was impossible to catch. It took a few hours for him to walk into the trap we had set up for him. He was terrified of people. It was difficult, but we managed to put a collar and lead on him, but it shocked him to the core. It was not easy to take him to his kennel as we had to entice him into a transport box and carry him inside.

He has shown a surrendering, accepting attitude. He’s never been aggressive and has never tried to bite, but he still needs a lot of time and patience to open up and trust. He still needs to practise walking on the lead. He’s a drama queen. Those, whom he already knows well, can take him into their lap, but if they are standing, he often gets stressed and jumps out of our arms. If we sit down with him he’s calmer. Yet he visibly and noticeably desiring love and being close to people.  He would dearly love to make contact and happily interact with us, but at this moment he hasn’t yet managed to overcome his fear. If he gets scared he retreats into his wooden dog kennel.

When he is in his kennel he tends to chew everything off himself. It could be the plastic cone that he was supposed to wear after his castration or the collar we tried to leave on him while practising walking him. Interestingly, he does not try to chew the lead or the collar when we are out on a walk with him. We are working with/on him.
UPDATE: His skin problem is being treated with Alphaderm spray and antibiotics. One of his claws has been removed on his right hind leg de to an injury. 19.01.2023

His heartworm test result on 16th May 2022 came back negative.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!