Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: INFO@CSABAIALLATVEDOK.HU
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Marcell adatlapja

2020-12-28

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / Racetacskó / Dackel
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / ColorBarna / braun
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Size30 - 35 cm
 • Született / Geboren / Born2015-01-10
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2020-12-28
 • Kikerült2021-01-29
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

A tündéri kis tacsikával a „gazdi” jó ismerőse bukkant fel a karácsony utáni első munkanapon. Biztosan jól megfontolt döntést hoztak, ugyanis a jó ismerős szavait, miszerint „mindenképpen itt hagyom”, kolléganőnk, aki átvette Őt, valószínűleg sosem fogja elfelejteni.  Talán úgy gondolták, hogy a szeretet ünnepe idején talán mégse kéne az 5 éven át lakásban tartott kis tacsikát leadni a menhelyen. Nos, a szeretet ünnepe sem változtatta meg ezt az elhatározást és Tacsika landolt is a menhelyen rögtön. Pedig Tacsika chipes, veszettség ellen oltott és ivartalanított is volt. De állítólag egy ideje megváltozott és egyfolytában morgott, sőt, meg is harapta a mama kezét. Arról nem szól a fáma, hogy vajon mitől változhatott meg egy alapvetően kedves, barátságos és ragaszkodó kutya, aki a „gazdi” mellett élt lakásban, ezt az ismerős nem tudta….

Szerencsére MARCELL-be hamar beleszeretett kedves önkéntesünk / idigazdink, Timi, így nem kellett sok időt a menhelyen fagyoskodnia szegénynek és 1 hét elteltével már ismét a jó meleg lakásban kucorog.

Aktivitása korának megfelelő. Sokat alszik, élvezi, hogy ismét bent lehet és természetesen imádja új kutyaágyát és a megszokott kényelmet. Persze, azért legjobban az ágyban szeret aludni Ő is, az idigazdijával együtt. Ragaszkodik az emberhez, de számára nem probléma, ha néhány órára magára hagyják a lakásban. Ilyenkor semmi mást nem csinál az alváson kívül, csak Timit várja, hogy végre indulhassanak sétálni.  Imád sétálni menni és nagyon szeret bandázni Timi két saját kutyusával is, egy fiú- és egy lánykutyussal. Kicsit önfejű, de ez tacskók esetében szinte magától értetődő. Viszont nagyon okos és tanulékony és ha rászólunk, hogy valamit nem szabad, akkor megérti, csak következetességre és megértésre, kedvességre van szükség. A többi kutyával békésen megfér, séták alkalmával nyugodtan elmegy a másik kutya mellett. Viszont ha fenyegetést érez részükről, rájuk morranhat.
A macskateszt során ( ami egy cicákkal teli, apró szobában zajlik), azt tapasztaltuk, hogy nem volt érdeklődő a macskák iránt. Mivel mindkét fél megilletődött állapotban volt, így nem feltétlen garantált, hogy máskor, más környezetben teljesen cicabarát lesz. 2021.01.04.
2021.01.15-én elvégzett szívféregtesztjének eredménye: negatív.
Németországba költözött. 2021.01.29.

History

A good acquaintance of the „owner” turned up at the shelter with the cute little doxie right on the first working day after Christmas. It must have been a carefully and well considered decision as our colleague, who was on the receiving end, will probably never forget the man’s words „I will leave him here whatever happens”. Perhaps they thought that over Christmas it woudn’t do to get rid of the little doxie who had lived for 5 years in a flat. Well, even the Christmas sentiment didn’t change their minds as little Doxie landed at the shelter straight after the festive days had gone. And yet little Doxie was chipped, vaccinated against Rabies and even castrated. But he was allagedly growling all the time, moreover, he had even bitten the hand of granny. The story doesn’t say the how and why of this little dog had suddenly gone from a basically kind, friendly and affectionate creature who was living in a flat for 5 years with his owner  to this kind of „growling and biting monster”, the good acquaintance couldn’t say….

Luckily, one of our lovely volunteers / foster ladies has quickly fallen for MARCELL, so he didn’t have to be feeling the freezing cold in the shelter for long and one week later he’s already burrowing inside a warm flat again.

His energy-level matches his age. He sleeps a lot, he very much enjoys that he can be indoors again and he naturally loves his new dog bed and the comfort he’s used to. Of course, what he loves most is to sleep in the bed together with Timi. He clings to his person, but it’s not a problem for him if he’s left on his own for a few hours in the flat. He’s not doing anything, other than sleeping, except waiting for his owner to take him for his usual walk. He loves going for a walk and loves getting together and hanging out with Timi’s 2 own dogs, a male and a female. He’s a little wayward, but as he’s a Dachshund it is almost a given. However, he’s very clever and a quick learner, so if we tell him „you mustn’t” he will understand. All he needs is consistency, understanding and kindness. During walks he gets along well with other dogs. He walks by them peacefully. However, if he senses aggression he may growl at them.
During our impromptu cat test (that is conducted in a small room full of cats) he did not show any interest in the felines. However, because both parties were experiencing a new situation it is not fully guaranteed that he will be completely cat-friendly in other situations as well.  04.01.2021
His heartworm test on 13th January 2021 came back negative. 
He's relocated to Germany. 29.01.2021

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!