Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: INFO@CSABAIALLATVEDOK.HU
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Kalifa adatlapja

2020-12-01

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / Racekeverék / mix
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / Colorbarna-fehér / braun-weiβ
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Size40 - 45 cm
 • Született / Geboren / Born2018-06-01
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2020-12-01
 • Kikerült2021-01-29
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

Kaptunk egy hívást, miszerint egy egész kutyafalka szaladgál szabadon Gerlán, Békéscsaba egyik várostól távolabbi városrészén. Az öt kutyusból nagy nehezen végül kettőt sikerült becsapdáznunk, KALIFÁt és Kleót. Természetesen mindketten rettegtek az embertől, pórázt még soha életükben nem láttak és rögtön el is bújtak a számukra kijelölt nagy kifutó egyik kutyaházának legmélyebb sarkába.

Szomorú igazság ez, de KALIFA és Kleó a magyar kutyatartási kultúra jellemző termékei. „A kutya ugasson, fogja meg a patkányt, védje meg a házat a betolakodótól. Sétáltatni minek, hisz van nagy udvar, de a legjobb, ha láncon van, így ugyanis nem teszi tönkre a kertet. Ha meg már nincs rá szükség, eresszük szélnek, végül is kutya, tud gondoskodni magáról. „ Sajnos ez a meglátása a magyar lakosság legnagyobb részének, tisztelet a kivételnek, mind a mai napig. És mi reméljük, hogy KALIFÁval és Kleóval „csak” ennyi történt, de az a helyzet, hogy nem nagyon hisszük. Mert az nem normális, hogy a kb. 2,5 éves kutya, akihez az ember szeretettel közelít, félelmében egyfolytában ugat és morog rá,  menekül előle és ha hozzáér, esetleg  ölbe veszi, hogy kivigye a kennelből az utcára sétálni egy kicsit, akkor lepisili az embert félelmében.

Szerencsére mindkét kutyus alaptermészete nagyon kedves és egyáltalán nem agresszív, ezért viszonylag rövid idő alatt önkéntes sétáltatónk már elérte azt, hogy bíznak benne, rájuk tudja tenni a nyakörvet és el tudja őket vinni sétálni. Idegenekkel még bizalmatlanok mindketten, de csak idő és türelem kérdése, hogy kinyíljanak és újra bízni tudjanak. KALIFA a nyugodtabb, ő nem morog, csak elfogadja a simogatást, míg Kleó próbálja védeni KALIFÁt, ezért ha ketten együtt vannak, Kleó néha moroghat, fenyegetőnek tűnhet, de nem kapkod és ő is engedi a simogatást.

Fajtársaival barátságos, de visszahúzódó. A macskateszt során ( ami egy cicákkal teli, apró szobában zajlik), azt tapasztaltuk, hogy nem volt érdeklődő a macskák iránt. Mivel mindkét fél megilletődött állapotban volt, így nem feltétlen garantált, hogy máskor, más környezetben teljesen cicabarát lesz. 2021.01.25.

KALIFA sajnos szívférges, az örökbe fogadónak ez havonta kb. 4.000 Ft kiadást jelent. Csak olyan jelentkezzen gazdinak, aki ezt az áldozatot meg tudja hozni érte! 2021.01.13. 
Németországba költözött. 2021.01.29.

History

We received a phone call according to which a whole dog pack were running loose in Gerla, a district of Békéscsaba, a bit far away from town. Out of the 5 dogs we only managed to trap 2, KALIFA and Kleó. Naturally, both of them were scared out of their minds of people, had never in their life heard of the collar and lead and immediately scarpered to hide in the deepest corner of their wooden dog kennel.

The sad truth is that KALIFA and Kleó are typical products of the Hungarian „pet culture”. „ The dog must bark, he should catch the rats and guard the property against intruders. No need to walk him while there is a big yard beloging to the property, of course, but it’s best to tether him so that he doesn’t ruin the garden. And when he’s no longer needed, let him go to fend for himself, he’s just a dog.” Sadly, this is the view of most Hungarian people to this very day, huge respect to the few exceptions. And we hope that’s all that’s happened to KALIFA and Kleó, but the things is, we don’t really believe it. Because it’s juts not quite normal that a 2.5 years old dog whom you approach with love and caring is growling and barking at you, runs scared away from you and if you try to touch him or lift him into your arms to take him out to the street to show him what it’s like to walk ont he lead he urinates all over you in his huge fear.

Fortunately, both dogs have a basically kind and absolutely non-aggressive personality which has helped our volunteer dog walker to get them trust her enough for her to be able to put the collar round their neck, attach the lead and actually make them walk on the lead. With strangers they are are still distrusting, but it is only a question of time and patience that they would open up and trust again. KALIFA is the calmer one. He does not growl, he just accepts stroking while Kleó attempts to protect KALIFA, therefore, when they are together Kleó may growl in her fear and could seem threatening, but she does not snap and she lets you stroke her.

With fellow dogs he’s friendly, but shy. During our impromptu cat test (that is conducted in a small room full of cats) he did not show any interest in the felines. However, because both parties were experiencing a new situation it is not fully guaranteed that he will be completely cat-friendly in other situations as well.  25.01.2021

Unfortunately, KALIFA is heartworm positive the treatment of which condition incurs a monthly cost of 4,000 Ft. He's waiting for his loving owner who's willing to provide this for him. 13.01.2021
He's relocated to Germany. 2021.01.29.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!