Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: INFO@CSABAIALLATVEDOK.HU
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Bertold adatlapja

2020-10-26

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / Racekeverék / mix
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / Colorsárga / gelb
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Size45 - 50 cm
 • Született / Geboren / Born2020-02-01
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2020-10-26
 • Kikerült2021-01-29
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

A csodálatosan kedves, pusziosztó plüssmaci egyszer már járt nálunk. Akkor éppen balesetből mentettük. Jobb hátsó lába tört el. Gazdája jött is érte és ki is fizette az állatorvosi költséget. Azt gondoltuk, mostantól nagyon vigyáznak majd rá, de sajnos nem így történt. Egy hónappal később BERTOLDot ismét az utcán szedtük össze. Telefonon értesítettük a gazdáját, de ő kijelentette, hogy már elég gondot okozott neki ez a kutya, folyton megszökik, költséges volt a műtét is, ezért ő már nem tart igényt rá. Így BERTOLD nálunk maradt és lelkes farkcsóválással várja az új gazdit – minden nap. Vágyik a szeretetre és a figyelemre. Nagyon tud ragaszkodni és imádja éreztetni, hogy mennyire szeret minket. Ilyenkor ugrál is és mivel ő egy kis energiabomba, kisebb gyerekek és  idősek mellé nem ajánljuk. Sportos gazdinak viszont annál inkább hisz a rengeteg mozgás elengedhetetlen számára, hogy levezesse felgyülemlett energiáit és eszébe se jusson elszökni otthonrólA csodálatosan kedves, pusziosztó plüssmaci egyszer már járt nálunk. Akkor éppen balesetből mentettük. Jobb hátsó lába tört el. Gazdája jött is érte és ki is fizette az állatorvosi költséget. Azt gondoltuk, mostantól nagyon vigyáznak majd rá, de sajnos nem így történt. Egy hónappal később BERTOLDot ismét az utcán szedtük össze. Telefonon értesítettük a gazdáját, de ő kijelentette, hogy már elég gondot okozott neki ez a kutya, folyton megszökik, költséges volt a műtét is, ezért ő már nem tart igényt rá. Így BERTOLD nálunk maradt és lelkes farkcsóválással várja az új gazdit – minden nap. Vágyik a szeretetre és a figyelemre. Nagyon tud ragaszkodni és imádja éreztetni, hogy mennyire szeret minket. Ilyenkor ugrál is és mivel ő egy kis energiabomba, kisebb gyerekek és  idősek mellé nem ajánljuk. Sportos gazdinak viszont annál inkább hisz a rengeteg mozgás elengedhetetlen számára, hogy levezesse felgyülemlett energiáit és eszébe se jusson elszökni otthonról.

Fajtársaival kifejezetten barátságos. A macskateszt során ( ami egy cicákkal teli, apró szobában zajlik), azt tapasztaltuk, hogy nem volt érdeklődő a macskák iránt. Mivel mindkét fél megilletődött állapotban volt, így nem feltétlen garantált, hogy máskor, más környezetben teljesen cicabarát lesz. 2021.01.25.

2020.11.24-én elvégzett szívféregtesztjének eredménye: negatív.
Németországba költözött. 2021.01.29.

History

The wonderfully kind Teddy bear who expresses his huge love for people by sharing out kisses has already enjoyed our hospitality once before. We rescued him from an accident then. His owner did come for him and even paid for the surgery as his right hind leg had been broken. We naively thought that from then on his owner would take extra care of him, but sadly, it did not happen. Only a month later BERTOLD found himself on the street once again. We notified his owner, but he was of the view that the dog had caused him enough trouble, he kept escaping and the surgery had been costly anyway, so he did not need him any more. This is how it happened that BERTOLD has stayed with us and now he’ s waiting with a constantly happily wagging tail for his new owner . He waits for him every day. He’s in dire need of love and caring and attention paid to him. He’s capable of huge affection and loves to show how much he really loves us. He also enjoys jumping up on us, so we do not recommend him to families with toddlers or the elderly. We do recommend him to a sporty owner, though, as ample exercise is essential for him to use up his pent up energy and so that he wouldn’t even think of escaping again.

With fellow dogs he’s extremely friendly. During our impromptu cat test (that is conducted in a small room full of cats) he did not show any interest in the felines. However, because both parties were experiencing a new situation it is not fully guaranteed that he will be completely cat-friendly in other situations as well.  25.01.2021

His heartworm test result on 24th November came back negative.
He's relocated to Germany. 29.01.2021

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!